Pourya Gohari

Bezoek aan ‘s-Hertogenbosch

VOC Kamer Antwerpen
daguitstap
di 12 nov 00.00
di 12 nov 2024
00.00

Een kleurrijke en historische verkenning van Den Bosch. 

Paul Koop neemt je mee voor een boeiende stadswandeling door ‘s-Hertogenbosch, officieus Den Bosch genoemd, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Brabant en zetel van het Bisdom den Bosch. 
 
De uitgestrekte bossen waren een geliefd jachtgebied van de Hertogen Van Brabant en gaven de naam aan deze plaats. Hendrik I verleende in 1200 stadsrechten. De strategische ligging aan de samenvloeiing van Maas, Aa en Dommel bracht rijkdom door de handel in wol en lakens en de opkomst van het gildewezen. 
  
Tal van monumenten nodigen de bezoeker uit. De laatgotische Sint-Janskathedraal is een van de mooiste kerken van Nederland. Opvallend zijn de figuurtjes van muzikanten, de duivel met fluit, een beer met biekorf op de luchtbogen. Waren haar beeldhouwers geïnspireerd door Jeroen Bosch (1450 – 1516), de visionaire en mysterieuze schilder met zijn geheime boodschappen verwijzend naar het einde der tijden? 
De schilderachtige loop van het stadsgrachtje de Binnen-Dieze kan bezocht worden met een fluisterboot. Het Noord-Brabants museum en het stadhuis met classicistische voorgevel in Palladiostijl liggen in een kring van herbergen en restaurants. Want ook dat is den Bosch: kleurrijk, bont, zwierig en gezellig. 
 
De organisatie en inschrijvingen verlopen volledig via V.O.C. Kamer Antwerpen. DINAMO is niet betrokken bij de organisatie, maar deelt graag dit fijne initiatief. 
 

Bekijk andere activiteiten