LucT

Ontstaan van de landschappen van Kempen tot Condroz (GEANNULEERD)

Luc Steeman
aardrijkskundige lezing
do 16 mei 13.30 - 16.00
do 16 mei
13.30 - 16.00
  • do 16 mei
    13.30 - 16.00
    Cultuurhuis de Warande, Turnhout
    Terraszaal

De Kempen zijn wellicht het meest bekend als landschap. Maar er zijn in de Kempen toch ook regionale verschillen. Meer nog: onder de zandbodems en de natte valleien zit een hele geschiedenis. Die zorgde voor de nodige landschappelijke variatie die in sterke mate de bewoning en landbouw in het gebied heeft beïnvloed. 
 
Aansluitend vinden we in oostelijke richting Haspengouw, opgesplitst in een vochtige en droge regio. Ook hier heeft de geologie voor een zeer opvallende regionale verscheidenheid gezorgd. Vele fietsers vinden de weg naar de bloemenroute. Dat we in Droog-Haspengouw een succesvolle fruitteelt kennen, heeft zo zijn redenen. 
  
Als laatste regio verkennen we de Condroz, de grote onbekende. Dit is de regio tussen Limburg en de Ardense hoogtes. Deze streek heeft vooral veel te bieden door de insnijdingen in het gesteente. De Maasvallei is een belangrijke grens, vanaf daar tot in het verre Sikhote-Alin in Rusland treffen we in hoofdzaak gebergte aan.  
 
Ga na deze lezing mee op uitstap om de theorie aan de praktijk te koppelen en deze landschappen van dichtbij te bekijken. 
Schrijf je in voor deze les en de uitstap Onderweg van Kempen naar Condroz? Dan geniet je van een voordelige prijs. 

tarieven 

  • basisprijs: 9 euro (pakketprijs les + uitstap: 35 euro)
  • UiTPAS met kansentarief: 2 euro (pakketprijs les + uitstap: 22,50 euro)
  • vrijwilligersprijs: 8 euro (pakketprijs les + uitstap: 35 euro)

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten