MOOOV

MOOOV: Anselm

Guy Van Doorn
Filmvoorstelling en inleiding
vr 17 mei 13.30 - 15.45
vr 17 mei
13.30 - 15.45

Uniek portret van kunstenaar Anselm Kiefer in 3D. 

Anselm’ is een portret van de neo-expressionistische kunstenaar Anselm Kiefer. De film duikt in het werk van deze kunstenaar en onthult zijn levenspad, inspiratie en creatieve proces. Zijn fascinatie voor onder andere mythen, geschiedenis, literatuur en wetenschap worden verkend. Verleden en heden worden met elkaar verweven waardoor de grenzen vervagen. 
 
Regisseur Wim Wenders maakte dit portret in 3D, een formaat dat bijdraagt aan de beleving van de toeschouwer. De documentaire volgt Kiefer van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk. Belangrijke fases van zijn carrière worden belicht. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen van Kiefer bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. 
 
Gesproken taal: Duits, Engels.  
Ondertiteling: Nederlands.  

De trailer van de film kan je hier bekijken
 
We verzamelen stipt om 13.30 uur aan de ingang van UGC Turnhout (Graatakker 99, Turnhout). Je wordt daar onthaald en naar de zaal begeleid. Het ticket krijg je ter plaatse.  
Lesgever Guy Van Doorn leidt de film in met een situering van Kiefer binnen de moderne kunst, meer bepaald binnen het expressionisme. De film gaat van start om 14.00 uur en duurt 93 minuten. 

tarieven 

  • basisprijs: 17 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 11,5 euro
  • vrijwilligersprijs: 16 euro 
    (dit is inclusief filmticket en 3D-bril) 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten