Repair Café

handige vrijwilligers
circulaire economie
zo 24 sep - wo 29 mei

Feestjaar, wij repareren al 10 jaar!

Dit seizoen vieren we het tienjarig bestaan van ons Repair Café.  
 
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een koffiezet of stofzuiger die niet meer werkt, een jeansbroek met een gat in? Kom er mee naar ons Repair Café!  
Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Deskundige naaisters, elektriciens en handige Harry’s helpen je bij het repareren of geven het juiste advies. Twee vliegen in één klap: je neemt de gemaakte stofzuiger of jeans weer mee naar huis en je hebt misschien genoeg geleerd om het de volgende keer zelf te repareren.  
 
Er is telkens een weggeefkraam waar je gratis spulletjes vindt die voor iemand anders geen waarde meer hebben, maar die jij nog wel kan gebruiken. Heb je spullen te geven? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op woensdagnamiddag. Klein huishoudelijk materiaal, klein elektro, servies, speelgoed, boeken, cd’s en kleding zijn welkom. Meubels kan je niet bezorgen. 

Op woensdag 29 mei maken we er tijdens het laatste Repair Café van seizoen 23-24 een extra feestelijke editie van! Onze naaisters stelden het hele seizoen een vlaggenlijn samen, die de Centrale hal van de Warande zal sieren. Elke vlag staat voor een geslaagde reparatie. Volgende extra's hebben we in petto: 

  • Boekvouwen (volzet)
    Afgedankte bibliotheekboeken krijgen in deze workshop een tweede leven. Je ontdekt de beginselen van het boekvouwen oftewel boekkunst. Marita leert je hoe je het vouwpatroon in een boek tekent en tot waar je het insnijdt om je ontwerp eruit te laten komen. Na het nodige teken-, knip- en vouwwerk tover je tijdens deze kennismakingsworkshop een hart uit je boek tevoorschijn.
  • Demonstratie Art journal café
    Een art journal kan verschillende vormen aannemen: een dagboek, reisverslag, tekenschrift, … of een mix. Er zijn geen restricties en jouw exemplaar zal uniek zijn. Nele demonstreert samen met cursisten hoe ontspannend het werken aan zo'n art journal kan zijn. Kom er gezellig bijzitten met een koffie of theetje en laat je creativiteit de vrije loop!
  • Infostandje Meer Natuur In De Stad (MNIDS)
    Meer Natuur In De Stad geeft je graag meer uitleg over hun werking en over het aanleggen van een geveltuin. 

vrije bijdrage

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten