Xavier von Erlach

De Johannes-Passion van Bach

An Willems
éénmalige lezing
ma 5 feb 10.00 - 12.00
ma 5 feb
10.00 - 12.00

Ontdek een meesterwerk. 

Beluister je Bachs Johannes-Passion in de komende passietijd voor het eerst? Ben je een liefhebber die het werk vaker heeft gehoord? Of wil je gewoon kennismaken met de componist en zijn Passie?  
 
Tijdens deze lezing neemt An Willems je mee op weg naar deze passie. Je maakt kennis met de componist J.S. Bach en vooral ook met de muziek van zijn meesterwerk, de Johannes-Passion. An zal delen van de muziek laten horen en verder duiden.  
 
De Johannes-Passion van J.S. Bach is een ongeëvenaard muzikaal meesterwerk dat alle kenmerken van de barokmuziek in zich verenigt. De dramatiek, bondigheid, scherpe, vinnige koorpassages en de prachtige aria’s maken dit werk tot een schitterende muzikale parel. 
 
Tijdens de passietijd in 1724 werd de Johannes-Passion voor het eerst uitgevoerd in Leipzig. Dit muzikale meesterwerk van Bach bestaat in 2024 dus exact 300 jaar. Een reden te meer om het tijdens de komende passietijd te beluisteren!  
 
Tijdens de passietijd 2024 brengt het koor InCanto Vocale de uitvoering van de Johannes-Passion naar de Kempen. Hierover kun je bij het volgen van deze lezing meer info bekomen. 

tarieven  
basisprijs: 7 euro 
UiTPAS met kansentarief: 1,5 euro 
vrijwilligersprijs: 6 euro 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten