Romario99

Repareren kan je leren - vervolgcursus

Jozef Van Bouwel
praktische cursus elektriciteit
ma 6 nov 19.00 - ma 27 nov 21.00
ma 6 nov
-
ma 27 nov
Vanaf 19.00

Je know-how over elektrische toestellen verder verbreden en verdiepen.

In een vervolgreeks van vier sessies worden je handvaardigheden en basiskennis opnieuw op de proef gesteld. We bespreken en simuleren enkele mogelijke defecten die we in onze woning terugvinden. Je leert nieuwe onderzoekstechnieken gebruiken (Volt-Ampère-Ohm meter) om dieper in de mogelijke fouten te duiken en deze te herstellen.  
 
Wat is het verschil tussen een enkelpolige-, dubbelpolige- en wisselschakelaar? Hoe werkt LED-verlichting eigenlijk, al dan niet dimbaar? En heeft dat ook nadelen? De verplichte verliesstroomschakelaar is in geval van een elektrisch panne onze beschermengel. Hoe werkt deze en kunnen we dat zelf testen? Uiteraard komen ook enkele kleine huishoudelijke apparaten aan bod. Als apparaten worden gerepareerd en hergebruikt, hoeven er minder nieuwe apparaten te worden geproduceerd. Dit vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen en de hoeveelheid afval die in stortplaatsen terechtkomt. Het is bovendien beter voor onze portemonnee.

Heb je de vorige reeks gevolgd, dan kan je vanzelf mee. De stijl en aanpak is onveranderd. Als dit niet het geval is, val je beslist niet uit de boot. De cursus is eveneens toegankelijk voor iedereen die elders een bescheiden kennis van elektriciteit verwierf.  
 
We gaan ter plekke geen eigen spullen herstellen, dat kan op het Repair café. Geavanceerde elektronische apparaten (smartphones, smart TV’s, laptops, …) komen hier niet aan bod. 

tarieven

  • basisprijs: 28 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 6 euro
  • plusprijs: 48 euro
  • vrijwilligersprijs: 25 euro

lesdagen: maandag 6, 13, 20 en 27 november 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten