Marcus Aurelius

De kracht van kwetsbaarheid en tochtgenootschap

Walter Krikilion & Inge Peeters
zingeving bij herstel
ma 16 okt 19.00 - ma 23 okt 21.00
ma 16 okt
-
ma 23 okt
Vanaf 19.00

Een ervaringsdeskundige en zorgprofessional praten samen over zingeving bij herstel, en de belangrijke bijdrage van de ander in dit traject.  

In de complexe wereld waarin we leven, worden we meer dan ooit uitgedaagd om aan onszelf te werken. Om betekenis te geven aan wat er gebeurt in ons leven en ons levensverhaal te schrijven. Om een bepaalde kijk op het leven te ontwikkelen die bijdraagt tot herstel en veerkracht. Om goed te leren kijken naar ‘wat ertoe doet’ in ons leven
 
In zijn boek ‘Zingeving bij herstel: helende perspectieven in dialoog’ gaat lesgever Walter in elk hoofdstuk in dialoog met een gesprekspartner rond een bepaald thema. Het gaat om de volgende kernkwaliteiten en basisattitudes: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van herinneringen in je levensverhaal, de omgang met schuldervaringen, kwetsbaarheid als kracht, tochtgenootschap, zorg als gedeeld gegeven, verbondenheid en ruimhartigheid. 
 
Tijdens twee sessies focust Walter samen met collega-lesgever Inge op twee hoofdstukken. Zo zoomen ze tijdens de sessie van 16 oktober in op het hoofdstuk over ‘kwetsbaarheid als kracht’. De focus ligt hierbij op het leren zien van onze kwetsbaarheid als bron van levenskracht, in plaats van als zwakte. Tijdens de sessie van 23 oktober staan ze stil bij het hoofdstuk over ‘tochtgenootschap’. Het uitgangspunt is hier dat in elke hulpverlenings- of begeleidingsrelatie cliënt en begeleider samen op pad gaan. En ook dat er tussen hen een basis is van wederkerigheid en gelijkwaardigheid. We verduidelijken wat daarvoor nodig is en hoe dat kan gerealiseerd worden. Ze begeleiden de sessies als duo van zorgprofessional en ervaringsdeskundige. 

tarieven 

  • basisprijs: 14 euro 
  • UiTPAS met kansentarief: 3 euro
  • plusprijs: 34 euro
  • vrijwilligersprijs: 12,50 euro

lesdagen: maandag 16 en 23 oktober 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten