DINAMO

De stamboom van de moderne kunst

Guy Van Doorn en Herman Van Deun
Kunstgeschiedenis
di 1 okt en wo 2 okt
di 1 okt 2024
en
wo 2 okt 2024

Modernisme in de kunst vanaf 1850 tot op heden 

Guy schetst de ontwikkeling van kunst in de context van de geschiedenis en in haar samenhang met de grote sociale, politieke en technologische veranderingen vanaf het midden van de 19 de eeuw tot op heden. Doorheen de wanorde en chaos die hier kenmerkend voor is, zorgt Guy voor een zekere verbondenheid. Je krijgt een historiserend overzicht van de stijlen, hun samenhang en verschillen.  
 
Onder begeleiding van afbeeldingen, foto- en filmmateriaal en muziek banen we ons een weg door dit historiserende verhaal. Guy spreekt en Herman zorgt voor de projectie. De inhoud maakt ongetwijfeld de tongen los en brengt interactie en discussie op gang.  
Welkom in ons duivenkot van de moderne kunst!  
  
In groep bespreken we welke interessante musea en tentoonstellingen (in binnen- en buitenland) we samen kunnen bezoeken als aanvulling op de cursus. Onkosten hiervoor zijn voor eigen rekening.  
 
Deze reeks gaat elke dinsdagnamiddag (13.30 tot 15.30 uur) of woensdagvoormiddag (9.30 tot 11.30 uur) door met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen. Je maakt een keuze uit één van de twee momenten. 

tarieven
basisprijs: 130 euro 
UiTPAS met kansentarief: 26 euro 
vrijwilligersprijs: 117 euro 

 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten