Tom Stessens

Keramiek niveau 2

Annick Paggers
jaarreeks
wo 27 sep en vr 29 sep

Ontdek de vele mogelijkheden van keramiek. 

In deze jaarworkshop maak je kennis met diverse materialen en gereedschappen. Met verschillende opbouwtechnieken leer je werkstukken samenstellen.  
 
Volgende technieken en versiermethodes komen in de loop van het jaar aan bod: cilinder opbouwen met rolletjes, structuur aanbrengen en gebruik van oxides, vaas opbouwen met silhouet dat beschikbaar is en/of gemaakt van eigen tekening, gebruik van engobe, werk met platen, techniek van Ashraf, rollenpot, serie maken, gebruik van mal, … 
 
Je kennis van de materialen, technieken en mogelijkheden van keramiek groeien week na week. 
Je hoeft niet alle materialen zelf aan te kopen. Annick stelt haar materiaal ter beschikking om uit te testen. Er zijn ook heel wat boeken en tijdschriften om in te kijken en je te inspireren. 
 
meebrengen: boetseermateriaal, klei, schetspapier, potlood, gom, notitieboekje, tafelbescherming, handdoek, vaatdoek, schort, handschoenen 
 
De bakkosten van de werkstukken worden in de klas verrekend aan het Dinamotarief. Enkel in opdracht gemaakte werkstukken worden gebakken in de oven van DINAMO. De kosten van engobes, oxides en glazuren worden aan de lesgever betaald.  
 
Heb je reeds ervaring met kleien dan kan je jouw vaardigheden verder ontwikkelen bij Keramiek niveau 3 of de ateliers.  
 
Deze reeks vindt elke woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag plaats met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen. Je kiest één dag uit. 

tarieven

  • basisprijs: 94 euro 
  • UiTPAS met kansentarief: 19 euro 
  • plusprijs: 125 euro
  • vrijwilligersprijs: 85 euro

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten