FrDr

Historisch Antwerpen: het Conscienceplein (VOLZET)

Kristin De Raeymaecker
Historisch Antwerpen: het Conscienceplein
ma 16 okt en do 19 okt
ma 16 okt
en
do 19 okt

De gevels van de Lange Nieuwstraat, de inkijkjes in de Korte Nieuwstraat, het Sint-Nicolaaspleintje, de Wolstraat en de Blindestraat.  

Tijdens deze uitstap is het de beurt aan het Antwerpse Montmartre: de buurt rond het Conscienceplein. Ook deze buurt herbergt heel wat resten uit het rijke en arme verleden. Het Bureel van Weldadigheid, Instituut Van Den Nest, het Werk der Daklozen, maar ook de prachtige Jezuïetengebouwen op het plein. In de namiddag proberen we de oogverblindende Carolus Borromeüskerk te bezoeken, een parel uit de Barok.  
 
Deze uitstap wordt op maandag 16 oktober en donderdag 19 oktober georganiseerd. Je kiest één van beide data. De uitstap maakt deel uit van een reeks van vijf uitstappen rond Historisch Antwerpen. Schrijf je voor de hele reeks in, dan geniet je een voordelige prijs.  
 
We verzamelen om 9 uur aan het station van Turnhout, waar we samen de trein nemen naar Antwerpen. Elke deelnemer zorgt voor zijn/haar eigen vervoersbewijs. Stap je op een andere plaats op? We verzamelen dan om 10.20u in de hal van het Centraal Station Antwerpen aan de grote trappen. Vrije lunch. Terugkeer in Turnhout wordt voorzien tussen 17 en 18 uur.  

tarieven

  • basisprijs: 19 euro 
  • UiTPAS met kansentarief: 4 euro 
  • plusprijs: 39 euro
  • vrijwilligersprijs: 19 euro
  • (lunch niet inbegrepen) 
  • pakketprijs: 76 euro (UiTPAS met kansentarief: 16 euro) (1 uitstap gratis)  

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten