duurzame initiatieven

Doorheen de werking is er een bijzondere aandacht voor ecologische duurzaamheid. Door het organiseren van workshops met een duurzame insteek, een maandelijks Repair Café, een duurzame week en het maken van bewuste keuzes tijdens recepties willen we onze vrijwilligers en deelnemers stimuleren doordacht met de planeet om te gaan.

duurzame activiteiten 

Repair Café

Elke laatste woensdag van de maand vindt aan de Rode Toog in de Warande het Repair Café plaats, ondertussen een vaste waarde in Turnhout. Je kan er kapotte spullen laten en leren maken, gratis spullen meenemen, duurzame initieven ontdekken of gewoon genieten van een gezellig samen zijn aan de Rode Toog.

Wat is een Repair Café?

Deskundige naaisters, elektriciens en handige Harry’s helpen je bij het repareren van je broodrooster, kapotte stoel of jeans waar een gat in zit en/of ze geven het juiste advies. Materiaal en gereedschap zijn aanwezig, speciale onderdelen breng je best zelf mee. Per artikel dat je laat maken vragen we een vrije bijdrage.

weggeefkraam

Bij de weggeefkraam vind je gratis spullen die voor iemand anders geen waarde meer hebben, maar die jij misschien nog kan gebruiken. Denk aan kinderspeelgoed, decoratie voor je huis, kleren en nog zoveel meer.

Heb je spullen te geven? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op woensdagnamiddag. Klein huishoudelijk materiaal, klein elektro, servies, speelgoed, boeken, cd’s en kleding zijn welkom.
Meubels kan je niet bezorgen.

ateliers en workshops 

Tijdens het Repair Café organiseren we workshops die duurzaamheid tot diep in je leven brengen. Hiervoor moet je vooraf inschrijven.

De ateliers zijn gratis en vrij toegankelijk aan de Rode Toog.

Meer info vind je bij de duurzame activiteiten.