diversiteit

DINAMO neemt initiatieven om samen een gedeelde cultuur op te bouwen.

We stimuleren het contact tussen mensen van verschillende origine, we leren mensen omgaan met veranderingen, angst en de nieuwe uitdagingen waar we voor staan. Dit doen we door kennis te delen, door contacten met nieuwkomers te stimuleren en door positieve ervaringen mogelijk te maken.

Concreet vertaalt zich dat in het aanbod in allerlei interessante en ontspannende activiteiten, begeleid door vrijwilligers die een speciale band hebben met een betreffend land of cultuur:

  • kooklessen waarbij je kennismaakt met diverse eetculturen en gewoontes
  • lezingen over de wereld met al zijn bijzondere plekken en bewoners
  • creatieve workshops waar je uitheemse technieken ontdekt
  • sportieve cursussen die je via beweging laten kennismaken met andere culturen
  • taalcursussen om effectief contact te maken met mensen van diverse landen

Naast het samenbrengen van mensen om elkaar en andere culturen te ontdekken, kunnen nieuwkomers Nederlands oefenen bij DINAMO tijdens Praatpunt en Nederlands conversatie

Om anderstaligen wegwijs te maken in ons aanbod maken we bij de activiteiten gebruik van taaliconen.

taaliconen

Leer jij Nederlands? Zoek je activiteiten waardoor je onze taal kan oefenen? Met de taaliconen zie je in één oogopslag hoeveel Nederlands je moet kunnen om op een prettige manier te kunnen deelnemen aan onze activiteiten.

Hoe meer vakjes er gekleurd zijn, hoe belangrijker een goed begrip van de Nederlandse taal is om deze activiteit goed te kunnen meevolgen. Voor activiteiten met slechts één gekleurd vakje, kan je de activiteit meevolgen zonder dat je al veel Nederlands kent.

Praatpunt

Bij Praatpunt kunnen anderstaligen Nederlands oefenen in kleine groepjes. Vrijwilligers brengen een gesprek op gang en stellen vragen. Ze dagen mensen uit om veel te praten en actief deel te nemen aan de gesprekken. Anderstaligen kunnen zelf onderwerpen aanbrengen, zo kunnen ze een oudercontact voorbereiden of een winkelmoment oefenen.

Praatpunt zoekt vrijwilligers

Kan jij makkelijk een gesprek op gang brengen, kan je goed luisteren en heb je geduld met mensen die onze taal leren? Dan zoeken we jou! Praatpunt gaat door op maandag van 19 tot 21 uur en op dinsdag van 13 tot 15 uur in de Warande.