Alain Rouiller

Op bezoek bij Klimplant Antwerpen (VOLZET)

Els Van Sas en Jet van Mierlo
daguitstap
do 26 sep 09.00 - 17.30
do 26 sep 2024
09.00 - 17.30

Klimplant verbindt en inspireert voor een beter leven in een groene stad.

Klimplant staat voor ‘Klimaatplatform Antwerpen vzw’. Het is een burgerbeweging die draait op het enthousiasme van vrijwilligers en buurtbewoners. Klimplant ondersteunt alle acties die Antwerpen klimaatrobuuster en -bewuster maken: een voedselbos planten, je straat groener maken, samen regentonnen plaatsen, elektrische auto’s delen met je buren, ... 
Samen met MNIDS Turnhout (Meer Natuur In De Stad) gaan we op bezoek bij Klimplant in Antwerpen om te kijken en te leren.  
 
We spreken af met de mensen van Klimplant aan voedselbos ‘Boskruit’ gelegen in Park Groot Schijn, vlak aan de vroegere Makroparking. Daarna nemen we de tram naar de Turnhoutse Poort, waar we via straten met vergroening wandelen en enkele projecten bekijken waar Klimplant actief is. 

Na een lunch in een sociaal restaurant nemen de mensen van Klimplant ons mee door groenstraten en tonen ons een tiny forest midden in de stad. We sluiten de dag af met een drankje in de Kerkstraat voor we met de bus terug naar Turnhout keren. 
 
We verzamelen om 8.50 uur aan de bushalte voor de Warande en nemen samen bus 410 naar Antwerpen. Om 16 uur nemen we de bus terug naar Turnhout, aankomst voorzien rond 17.30 uur. 

tarieven 
basisprijs: 12 euro 
UiTPAS met kansentarief: 6 euro 
vrijwilligersprijs: 12 euro 
(dit is exclusief lunch en vervoersbewijs) 

 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten