bereikbaarheid atelier en leskeuken

Sint-Victor ligt in het centrum van Turnhout op vijf minuten stappen van de Grote Markt en naast de Warande. Ga de school binnen langs ingang A. Via ingang A bereik je: 

  • Leskeuken: gelijkvloers, grijze deur van cafetaria rechts van de ingang
  • Atelier Beeld: gelijkvloers, wandel vanaf de ingang rechtdoor om op de speelplaats te komen. In de linkerhoek van de speelplaats bevindt zich Atelier Beeld. 

adres
Sint-Victor
Kasteelplein 20
2300 Turnhout

ondergrondse betaalparking
Wezenstraat
2300 Turnhout

Voor mensen met een beperking is Sint-Victor vlot toegankelijk. 

Ingang A heeft binnen een hellend vlak. De overgangen naar de leskeuken en speelplaats (Atelier Beeld) zijn zo goed als drempelvrij. 

  • Mensen met een invalidenkaart die zelf met de auto rijden:
    In de ondergrondse parking van de Warande (bereikbaar via Wezenstraat) zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Met de lift geraak je van -1 op het Kasteelplein. 
    Je kan daarnaast ook parkeren op de voorbehouden plaatsen in de Gemeentestraat, de Renier Sniederstraat en de Warandestraat (ter hoogte van de watertoren). 
  • Mensen met een invalidenkaart die met de auto gebracht of opgehaald worden:
    Je kan afgezet worden aan de leverancierszone voor ingang A. Om rekening te houden met de enkele rijrichting, rij je best via Begijnenstraat - Kasteelstraat - Kasteelplein tot aan deze leverancierszone.

met het openbaar vervoer

met de bus

Er is een bushalte met rolstoelfaciliteiten aan de ingang van de Warande. 

Voor de meest recente dienstregeling kijk je best op de website van De Lijn.

De bushalte voor de Warande is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Niet elke bus is echter uitgerust voor rolstoelen, dat hangt af van De Lijn. Wil je hierover informatie, dan kan je terecht op het nummer van de belbus van De Lijn: 03 218 14 94.


met de trein

Het treinstation bevindt zich op vijf minuten lopen van de Warande. 

Voor de meest recente dienstregeling kijk je best op de website van de NMBS.

met de fiets

Je kan je fiets naast ingang A plaatsen (niet op de leverancierszone) of in de ondergrondse parking aan de Warande.

met de auto

Turnhout is met de wagen eenvoudig te bereiken via de E34 Antwerpen-Eindhoven.

betaalparking Indigo

adres GPS: Wezenstraat, 2300 Turnhout

Aan de Warande is een ondergrondse parking van de firma Indigo. De ingang van de parking is in de Wezenstraat, deze straat geef je best in op je GPS. 

toegang tot Kasteelplein

Via niveau -1 van de parking kan je de lift of trap nemen naar het plein en wandel je 1 minuut naar ingang A.

goedkoper parkeren 

Turnhout heeft 2 gratis randparkings: Parking Stadspark en Parking Boomgaardplein. Daar ben je op 10 minuten wandelafstand van de Warande. Je kan er ook een bus nemen tot op de Grote Markt. Op Parking Stadspark vind je bovendien het Fietshuis. Hier kan je voor 100 euro per jaar een fiets huren of voor 50 euro per jaar je eigen fiets veilig stallen.

Vlakbij kan je goedkoper parkeren in de Hannuitstraat of aan het station.

 
carpooling

Veel mensen die naar de Warande rijden, doen dit alleen of met twee. Veel lege plaatsen in de auto's dus. Waarom niet samen rijden? Beter voor je portemonnee en het milieu en het is nog gezellig ook! Je kan hier kijken of je samen kan reizen: www.carpool.be. Of vraag om samen te rijden in de Facebookgroep Vrienden van DINAMO