Profielen en taken

DINAMO werkt met meer dan 250 vrijwilligers, die verschillende taken hebben. We zetten ze hieronder kort even op een rijtje.

Educatieve vrijwilligers
Een educatieve vrijwilliger geeft cursussen, begeleidt workshops of geeft lezingen, en bereidt die ook zelf voor.

Assistent Knipoogvrijwilliger
DINAMO stelt een aantal van haar activiteiten open voor mensen met een licht verstandelijke handicap zodat zij samen met volwassenen zonder handicap kunnen deelnemen aan activiteiten. Een assistent Knipoogvrijwilliger helpt tijdens Knipoogactiviteiten de educatieve Knipoogvrijwilliger met de opvang en begeleiding van deelnemers met een handicap. 

Begeleider uitstappen
Een begeleider uitstappen organiseert en begeleidt uitstappen en fungeert soms als gids. Hij/zij bereidt de uitstap voor samen met de programmaverantwoordelijke.

Koffiedames/-heren
De koffiedames en -heren zorgen voor de bediening aan de Rode Toog (de Warande) of de Houten Toog (Turnova). Ze maken de hartelijke en gezellige sfeer.

Vrijwilliger onthaal Turnova
In Turnova zorgen vrijwilligers aan het onthaal voor een warm welkom. Daarnaast vangen ze heel wat vragen en dagelijkse problemen op.

Multi-inzetbare vrijwilliger
Af en toe schakelen we een projectvrijwilliger in die ons voor een tijdelijk en afgebakend project kan ondersteunen. Zo hebben we een vrijwillige huisfotograaf.

Raad van vrijwilligers en deelnemers
Dit is geen officieel bestuursorgaan, maar wil een brug slaan tussen bestuur, team, vrijwilligers en deelnemers. Zij bespreken zaken die ze oppikken aan de basis en formuleren adviezen. Deze raad komt minstens 3 keer per jaar samen en wordt voorgezeten door Julien Stiévenart.

Wil je vrijwilliger worden? Laat het ons weten! 

Mail je gegevens door naar dinamo@warande.be of bel 014 47 21 60
 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.