Duurzaamheid

DINAMO wil mensen stimuleren om duurzame keuzes te maken. Ons Repair Café is intussen een vaste waarde geworden, daarnaast organiseren we workshops die duurzaamheid tot diep in je leven brengen.

Repair Café @ de Warande
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een broodrooster of mixer die niet meer werkt, een jeansbroek met een gat in? Kom er mee naar ons Repair Café!

Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Deskundige naaisters, elektriciens en handige Harry’s helpen je bij het repareren of geven het juiste advies. Twee vliegen in één klap: je neemt de gemaakte broodrooster of jeans weer mee naar huis en je hebt misschien genoeg geleerd om het de volgende keer zelf te repareren!

Elke laatste woensdag van de maand (met uitzondering van de schoolvakanties) bieden we volgende ateliers aan: Elektro-atelier / Klusatelier (voor alles zonder snoer) / Naaiatelier.

Weggeefkraam
Er is ook telkens een weggeefkraam waar je gratis spulletjes vindt die voor iemand anders geen waarde meer hebben, maar die jij nog wel kan gebruiken. Heb je spullen te geven? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op woensdagnamiddag. Klein huishoudelijk materiaal, klein elektro, servies, speelgoed, boeken, cd’s en kleding zijn welkom. Meubels kan je niet bezorgen.

Ateliers voor duurzaam leven
Op de dagen van het Repair Café organiseren we workshops die duurzaamheid tot diep in je leven brengen. Hiervoor moet je vooraf inschrijven. Meer info vind je onder de tag 'duurzaamheid'.

WEEK VAN DE DUURZAAMHEID
Het maken van duurzame keuzes wordt steeds belangrijker als we nog lang van onze prachtige planeet willen genieten. Van 8 tot 12 oktober 2018 zetten we het belang hiervan in de kijker. Kom langs op ons eerste Repair Café met weggeefkraam op maandagavond, volg interessante workshops, ontdek duurzame bedrijven en organisaties of ga de uitdaging aan en wordt onze ‘Groenste Klas’. De auto laten we die week thuis en plastic proberen we zo veel mogelijk te bannen. Volg onze sociale mediakanalen en kom te weten welke duurzame uitdagingen het team van DINAMO aangaat.

Meer info
Arjan Cruysberghs
arjan.cruysberghs@warande.be
014 47 21 66

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.