meepakker van Maria en Herman

Maria en Herman Verstraelen, begeleiders van de lekkerste kookworkshops, stelden voor jou hun favoriete ‘dagelijkse kost’-menu samen.

We starten met een rodekoolsoep met spekjes, daarna serveren we zalm met wintergroenten en puree en afsluiten doen we met Poire belle Hélène.

Maak je boodschappenlijstje, trek je terug in de keuken en het genieten kan beginnen.

Smakelijk!

voorgerecht - rodekoolsoep met spekjes

ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 4 appels
  • platte peterselie
  • 3 l kippenbouillon (6 blokjes)
  • boter
  • gerookt spek dun gesneden

Snij de rode kool fijn. Schil de appelen en snijd in stukjes. Stoof samen in de boter.

Voeg de kippenbouillon toe en laat 45 minuten koken.

Mix met de staafmixer en breng op smaak met peper

Snijd het spek in fijne reepjes en bak het krokant. Laat uitlekken op keukenrol.

Serveer de soep met een lepeltje spekjes en een blaadje peterselie.

hoofdgerecht - zalm met wintergroenten en puree (4 personen)               

ingrediënten

  • 4 stukken roze zalm
  • 1 busseltje raapjes
  • 2 preien (wit)
  • half potje platte peterselie
  • 200 gr gemalen kaas
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl room
  • boter
  • 2 eetlepels gewone mosterd
  • nootmuskaat, peper en zout

Leg de zalm in een grote ovenschaal en kruid met viskruiden.

Snipper de peterselie fijn.

Snij de prei in twee en daarna in stukjes van een halve centimeter.

Schil de raapjes schillen en snijd in schijfjes.

Schil de aardappelen en kook in gezouten water. Pureer en meng de boter en peterselie er onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Stoof de prei en raapjes 10 minuten in boter. Kruid met peper en zout en verdeel de groenten over de zalm.

Meng de mosterd onder de room en giet over de zalm.

Strooi de gemalen kaas erover en laat ongeveer 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet de gril aan en bekom een krokant korstje.

dessert – Poire belle Hélène

Alle grote koks hebben het koken van iemand geleerd ;)
We verwijzen je graag door naar Jeroen Meus.

Eet smakelijk!

 

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. 

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen