meepakker van Luc Steeman
Luc Steeman, vrijwillige lesgever, uitstapbegeleider en lid van de Raad van Bestuur, vertelt je waarvan de traditie komt om pannenkoeken te bakken op 2 februari, Marie-Lichtmis.
Honger gekregen van dit verhaal? Maak een heerlijke pannekoekentaart naar het recept van Steps.
ingrediënten (voor ongeveer 10 porties)
deeg voor 10 à 12 pannenkoeken
- 1 ei
- 450 ml halfvolle melk
- 200 ml slagroom
- 2 tl gemalen kaneel
- 100 g crème fraîche
- 1 appel
stappen
- Bak 10 à 12 pannenkoeken.
- Klop de slagroom en meng met 1 tl kaneel met 3 el suiker. (> ijskast)
- Snijd de appel in blokjes. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 – 8 minuten of tot de appel zacht is.
- Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld. Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel. Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over. Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.
Smakelijk!