meepakker van Christine Van Roey

Christine Van Roey is de persoon waar je moet zijn voor een heerlijk gerecht met vis. Tijdens een kookworkshop legt ze het je stap voor stap uit. Nu stelde ze een éénvoudig gerecht samen dat je in eigen keuken kan bereiden.

Dit recept met zalm, bladerdeeg en eitjes is lekker en gemakkelijk te maken. Leuk om te serveren tijdens de Paasdagen.

VLECHTBROOD MET GEROOKTE ZALM 

ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg rechthoekige*
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 bosje dille
  • fijngesneden zachte geitenkaas (of feta)
  • 30 gr kappertjes (liefst geen op azijn en ongezouten)
  • 6 hardgekookte eitjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl venkelzaad 

*Maak je zelf je pizzadeeg dan vind je hieronder de ingrediënten:

  • olijfolie
  • zout
  • 2 el melk
  • 3,75 dl lauw water 
  • zakje gedroogde gist (4 el) 
  • 650 gr bloem

Verwarm de oven op 180°.  Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je doe. (Maak je zelf de deeg meng alles goed kneedt een 10 min en laat 2 uur rijzen). 

Verdeel de plakjes zalm er dwars over. Laat ongeveer 1 cm over aan de buitenkanten. Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de lengte in een strook van 10 cm in het midden. 

Leg de gepelde eieren erop en sla de plakjes zalm overheen.  Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot halve cm van de vulling.  

Vlecht nu de reepjes om en om kruiselings over de vulling. Knijp de uiteinden dicht. 

Bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met zeezout en het venkelzaad. Leg het brood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 min gaar.  

Laat afkoelen en snijd in plakken.  

Smakelijk en vrolijk Pasen!

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. 

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen