subsidies Vlaanderen

Do 30 april 2020

Vlaamse subsidies

Minister-president Jambon besliste vandaag dat hij de intentie, om onze Vlaamse subsidies dit jaar stop te zetten, terugdraait. Dit geeft ons tijd om het vooropgestelde afbouwplan* grondig uit te werken. De beslissing is bij deze niet ingetrokken, maar on hold gezet.

Er komt een individueel overleg met de betrokken organisaties om na te gaan hoe zij zich kunnen inschrijven in andere bestaande subsidiekanalen. Deze oefening had onze Raad van Bestuur reeds gemaakt, maar zag tot nu toe geen mogelijkheden voor DINAMO in de aangeboden alternatieven. We hebben dus voorlopig geen zicht op verdere structurele ondersteuning, maar nemen de uitnodiging tot overleg met beide handen aan.

Voorafgaande de intentieverklaring begin april startte de Raad van Bestuur met een transitieplan en bracht de eerste maatregelingen in uitvoering.

Er werd besloten om de arbeidsovereenkomst van twee medewerkers te beëindigen. We betreuren het afscheid van onze collega's An en Peter. De samenwerking met An eindigt deze zomer, Peter is nog het hele seizoen 2020-2021 bij ons. We wensen hen alle succes toe in de toekomst. Het was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing voor het voortbestaan van onze organisatie.

Vanaf volgend seizoen verhogen we de prijs van een jaarreeks (87 euro) en korte reeks (6 euro/dagdeel). De korting die onze vrijwilligers krijgen, verlagen we naar 10% per activiteit.

Zo zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen om het overleven van DINAMO mogelijk te maken.

Bedankt aan iedereen die onze petitie ‘DINAMO moet blijven’ tekende en zijn stem liet horen. Deze massale steun, meer dan 1300 handtekeningen, heeft een positieve impact gehad op de beslissing.

Een speciale dankjewel aan het ganse Turnhoutse schepencollege, inclusief burgemeester Van Miert en de schepenen van SP-A, CD&V en Groen die hun mandatarissen hebben aangesproken. Mede dankzij Staf Lauweryssen hebben we alle Kempense parlementairen geactiveerd. Ex-Warande directeur Staf Pelckmans heeft met zijn tussenkomsten zonder meer de kat de bel aangebonden.
 

We hopen de volgende maanden meer duidelijkheid te krijgen.

 

* 2021:100% / 2022: 66% / 2023: 33% / 2024: 0% van huidige subsidies

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.