subsidiestop vlaanderen

Do 09 april 2020

Deze week kregen we een brief van het Departement Cultuur die meedeelde dat de Vlaamse Regering de subsidies versneld wil afbouwen. Dit zou betekenen dat we vanaf 2021 geen subsidies meer krijgen van Vlaanderen, wat 1/3 van ons totale budget aangaat.

update vrijdag 10 april 2020, 11 uur

Net in deze vreemde tijden kregen we – alweer – slecht nieuws. Herinner je dat onze Vlaamse subsidies over enkele jaren worden afgebouwd. Deze week kregen we een brief van het Departement Cultuur die meedeelde dat de Vlaamse Regering de subsidies versneld wil afbouwen. Dit zou betekenen dat we vanaf 2021 geen subsidies meer krijgen van Vlaanderen, wat 1/3 van ons totale budget aangaat.

Dit kwam bijzonder hard aan en we doen er alles aan om deze intentie tegen te kunnen houden. Als de intentie wordt bevestigd, dan moet DINAMO zich grondig herdenken.

Jij weet als geen ander wat het belang van DINAMO is. De kans om te kunnen bijleren, maar evenzeer de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen uit te bouwen, de openheid en lage drempel naar kwetsbare doelgroepen in de samenleving, het kloppend hart van onze 245 vrijwilligers, het breed vormingsaanbod,… staan op de helling.

Een slagkrachtige Raad van Bestuur en een dynamisch team met een groot hart voor iedereen, geven ons de nodige energie om er volop voor te gaan, al weten we op dit moment nog niet waar het ons zal brengen.

We houden je zo goed mogelijk op de hoogte van verdere stappen die we als organisatie nemen. Zorg in tussentijd goed voor jezelf en elkaar.

***

Guy Van Nieuwenhuysen schreef een artikel voor Gazet Van Antwerpen waarin onze voorzitter Louis Michielsen en Vlaams parlementslid Staf Pelckmans reageren. Hier kan je het volledige artikel lezen: 'Minister-president Jambon wil subsidies Dinamo meteen afschaffen en niet afbouwen'.

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.