3 dagen vol talent in Griekenland

Vr 12 april 2019

Begin april reisden vrijwilligers Diane en Viviana samen met Dinamocollega’s Bieke, Lotte, Tinne en Jolien naar Patras.

Begin april reisden vrijwilligers Diane en Viviana samen met Dinamocollega’s Bieke, Lotte, Tinne en Jolien naar Patras, de op twee na grootste stad van Griekenland en gelegen in het noordwesten van de Peloponnesos (tot zover de aardrijkskundeles). Samen met de Europese partners uit Denemarken, Griekenland en Limburg werkten ze er drie dagen lang rond het thema ‘talent management’ bij vrijwilligers in functie van het MAVEP-project.

Na een training rond coaching in Aarhus, eentje rond levenslang leren in Turnhout was het de beurt aan Patras om het decor te zijn van een 3-daagse rond talent bij vrijwilligers. Na een stevig ontbijt en een blik op de zee trokken we met zijn allen naar de werkplek van onze Griekse partners. De bureaus van Dafni-Kek in het midden van de stad zouden de komende drie dagen ons ‘trainingscentrum’ zijn. Na een hartelijk welkom door Angeliki en Vassiliki en een woordje van de projectcoördinator zijnde Bieke, wijdden Bert en Hilde van UCL-Limburg ons in in de wereld van de Learning Community. In een Learning Community is iedereen een evenwaardige deelnemer en is er geen vooraf vastgelegde inhoud. Je gaat in groep en aan de hand van leervragen, documentatie en eigen ervaring op zoek naar antwoorden en denkkaders om later verder mee aan de slag te gaan.

Zo gezegd zo gedaan werkten we 3 dagen intensief rond talent in het vrijwilligerswerk. Wat is talent, waarom wil je in een vrijwilligersorganisatie focussen op talent en hoe werk je talent gericht? Stevige discussies, af en toe wat frustratie en enkele eureka-momentjes afgewisseld met inspirerende locatiebezoeken, lokale specialiteiten en de ontdekking van een zonnige stad, de samenvatting van de samenwerking op Griekse bodem.

De goedgevulde drie dagen sloten we af met een heerlijke Griekse maaltijd. We blikten terug op het harde werk en de fijne momenten. Vol goede moed gaat nu iedereen in zijn eigen organisatie aan de slag met de talentgerichte visie op werken met vrijwilligers. Op 22 oktober houden we een groot slotevenement in de Warande waar we Managing Volunteers, Empowering People en het eindproduct ervan zullen voorstellen. Noteer deze datum alvast in je agenda!

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.