derde bijeenkomst Europees project

Ma 24 september 2018

Op 21, 22 en 23 september bezochten Bieke en Jolien de Deense stad Aarhus, waar op dat moment een vrijwilligersfestival aan de gang was, in functie van het Europese project MAVEP. 

Naast een culturele belevenis was het voornamelijk werken geblazen met heel wat vergaderingen en een interessant congres rond inclusie.

Na een vlotte heenreis kwamen Bieke, Jolien en Bert van de UCLL aan in Aarhus waar Henrik, een van de Deense partners hen opwachtte en meteen meenam naar de openingsceremonie van het vrijwilligersfestival. Ze genoten er van muziek, schudden handjes met belangrijke mensen (dat werd hen toch wijsgemaakt) en luisterden naar onverstaanbare speeches in het Deens… Na het officiële gedeelte was het tijd voor een vergadering in het stadhuis van Aarhus, een prachtig gebouw van architect Arne Jacobsen.

Zaterdag = vergaderdag. Samen met de Griekse en Deense partners bekeken ze het project tot dusver, wat er nog moet komen en hoe dit allemaal samen komt in een ‘intellectual output’, het product van twee jaar samenwerken. Tussendoor namen ze deel aan een samenzangmoment, lunchten ze op zijn Deens in de concerthal en beklommen de toren van het stadhuis waar een prachtig uitzicht op hen wachtte. Het gezelschap sloot een productieve dag af met een lekkere en gezellige maaltijd.

Zondag = D-day. Veel croissants, interessante gesprekken over inclusie en moeilijk bereikbare doelgroepen binnen het vrijwilligerswerk (met oog voor ons Knipoogproject) en ideeën voor de toekomst, zo kan je het eerste ‘MAVEP-seminar’ samenvatten. Als beloning voor het flinke weekendwerk brachten de Grieken en de Belgen een bezoek aan het indrukwekkende museum voor moderne en hedendaagse kunst, ARoS.

De storm Fabienne dwarsboomde het plan van onze collega’s om zondagavond terug thuis te zijn. Een gecancelde vlucht zorgde voor een extra dagje Billund. Bert, Bieke en Jolien maakten van de nood een deugd en toverden de hotellobby om tot kantoor en konden zo werken met zicht op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen.
We kijken alvast uit naar de laatste training in Griekenland!

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.