Repair café

Het Repair Café van DINAMO is intussen een vaste waarde geworden in Turnhout en omgeving. Elke laatste woensdag van de maand gaat het door aan de Rode Toog in de Warande.

Data seizoen 2018-2019
26 september, 24 oktober, 28 november, 30 januari, 27 februari, 27 maart, 24 april en 29 mei van 13 tot 16 uur aan de Rode Toog in de Kuub (de Warande)

8 oktober avondopening van 18 tot 21 uur aan de Rode Toog in de Kuub

Wat is een Repair Café?
In een Repair Café helpen deskundige naaisters, elektriciens en handige Harry’s je bij het repareren van je broodrooster, kapotte stoel of jeans waar een gat in zit of ze geven het juiste advies. Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Twee vliegen in één klap: je neemt de gemaakte broodrooster of jeans weer mee naar huis en je hebt misschien genoeg geleerd om het de volgende keer zelf te repareren!
Elke laatste woensdag van de maand (met uitzondering van schoolvakanties) bieden we volgende ateliers aan: Elektro-atelier / Klusatelier (voor alles zonder snoer) / Naaiatelier.

Weggeefkraam
Er is ook een weggeefkraam waar je gratis spulletjes vindt die voor iemand anders geen waarde meer hebben, maar die jij nog wel kan gebruiken. Heb je spullen te geven? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op woensdagnamiddag. Klein huishoudelijk materiaal, klein elektro, servies, speelgoed, boeken, cd’s en kleding zijn welkom. Meubels kan je niet bezorgen.

Ateliers voor duurzaam leven
Bij het Repair Café organiseren we workshops die duurzaamheid tot diep in je leven brengen. Hiervoor moet je vooraf inschrijven. Meer info vind je bij de tab ‘aanbod’ of je zoekt op de tag ‘Repair Café’ op deze website.

woensdag 26 september
- leren koken met vegetarische producten
- wenskaarten voor elke gelegenheid

maandag 8 oktober
- gerecycleerde geschenkverpakkingen

woensdag 24 oktober
- vetbollen maken voor je tuinvogels
- ruil je stekje

woensdag 28 november
- een hoedje van je oude fleece
- kaarsen maken met restjes

woensdag 30 januari
- schaal van oude tijdschriften
 

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.