Leopold Böttcher

Positief denken en doen

in samenwerking met HerstelAcademie Kempen
driedelige cursus
ma 7 mrt 13.30 - ma 21 mrt 16.00
ma 7 mrt
-
ma 21 mrt
13.30 - 16.00
 • ma 7 mrt
  -
  ma 21 mrt
  13.30 - 16.00
  Cultuurhuis de Warande, Turnhout
  Lokaal D

Was tot nu toe je glas soms ‘half leeg’? Dan wensen we je na deze vormingsactiviteit voortaan een ‘half vol’ glas toe!

Problemen zijn onafscheidelijk verbonden met ons bestaan. Ze zijn niet in sé slecht of moeilijk, ze zijn een teken van leven. Ieder probleem bevat immers ook de kiem van de oplossing.

In drie sessies bekijken we hoe je met een andere denkwijze positief aan de slag kan in je dagelijkse leven, ook bij soms uitzichtloze chronische situaties. Positief denken is in de eerste plaats doelgericht leren denken: precies weten wat je wenst te bereiken.

In een aantal stappen proberen we die positieve mentale ingesteldheid succesrijk te maken. Dit inzicht leidt tot een toename van de kwaliteit van ons persoonlijk leven en van ons functioneren in de samenleving. Dat resulteert in positieve gevoelens die de beweging denken-emotie-gedrag duurzaam verandert.

Sessie 1

We worden bewust van het feit dat denkfouten bestaan. We proberen om de fouten die op jou van toepassing zijn te herkennen. Zo kan je het proces van luisteren naar de stijl en de thema’s van jouw ‘had ik maar’-gedachten in gang zetten.

Sessie 2

Wat zijn de pijlers van het positief denken en welke hindernissen kom je tegen?

Sessie 3

Hoe kies je voor positief denken en hoe leer je bepaalde technieken die je daarbij helpen?

Vanuit praktische voorbeelden oefenen we samen in het scheppen van welbehagen door te kiezen voor een bepaalde inhoud van ons bewustzijn.

Ontdek hier meer over de werking van de HerstelAcademie.

soort activiteit:
korte reeks

Bekijk andere activiteiten