Toen geluk nog heel gewoon was

Dirk Musschoot
lezing
vr 8 mrt 10.30 - 12.00
vr 8 mrt
10.30 - 12.00

Hoe het Vlaamse gezin in honderd jaar helemaal veranderde. Een vertelling met ‘lichtbeelden’. 

Gezinnen zijn in de afgelopen honderd jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm.

Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond. Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en omdat seks gewoon leuk mocht zijn.

De ontwikkeling van de techniek en de wetenschap heeft gezinnen in de voorbije honderd jaar enorm vooruitgeholpen en toch is een gezin runnen vandaag misschien complexer dan vroeger.

Dirk Musschoot vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de Vlaamse gezinsgeschiedenis van de afgelopen honderd jaar.

Dirk Musschoot is schrijver en journalist. Hij staat bekend om zijn origineel onderzoek naar boeiende historische thema’s, zoals het lot van de Belgen op de Titanic, de Belgische vluchtelingen in Groot-Brittannië tijdens WOI of de liefdesverhalen van Vlaamse sweethearts en hun Britse bevrijder na WOII. Zijn historische boeken bewijzen als geen ander dat hij de geschiedenis kan doen herleven.

Bekijk hier het clipje voor het boek.

De regionale tv-zender AVS maakte over 'Toen geluk nog heel gewoon was' deze reportage.

Deze lezing werd mogelijk gemaakt door Avansa Kempen

Bekijk andere activiteiten