Amnesty International

Op de koffie: Amnesty International - GEANNULEERD

Jan Germer
bezoek aan de Turnhoutse afdeling
wo 17 apr 19.00 - 22.00
wo 17 apr
19.00 - 22.00

Een blik op de mensenrechten. 

Jan neemt ons mee doorheen de geschiedenis van Amnesty International en vertelt ons meer over de werking van de organisatie. De leidraad is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.  

"Amnesty International is een wereldwijde, onafhankelijke en onpartijdige organisatie van meer dan 7 miljoen mensen die opkomen voor een wereld waarin alle mensenrechten worden nageleefd." 

Verontwaardiging over mensenrechtenschendingen en hoop op een wereld waarin alle mensen alle mensenrechten genieten, is wat hen drijft. Amnesty International voert actie voor een wereld waarin respect heerst voor de mensenrechten van iedereen, waar ook ter wereld.  

Met de jaren breidde Amnesty haar actieterrein uit: van schendingen van mensenrechten door overheden naar schendingen door gewapende oppositiegroepen, bedrijven en ook schendingen in de ‘privésfeer’, zoals geweld tegen vrouwen en kinderen. Ze zijn onpartijdig en (financieel) onafhankelijk.  
Meer info vind je hier.   

Na de uitleg kan je gezellig mee brieven schrijven met koffie/thee en een koekje. Je bent welkom om hiervoor een vrije bijdrage te geven (cash mee te brengen). 
 
Jan Germer is al lang verantwoordelijke voor Amnesty International in Vosselaar en sinds 2020 ook in Turnhout.  
 
Afspraak om 19 uur aan ‘Villa Mescolanza’, Begijnenstraat 39 in Turnhout. Er wordt geschreven tot 22 uur, maar je kan vroeger vertrekken als je dat wenst. 

tarieven 

  • basisprijs: 9 euro 
  • UiTPAS met kansentarief: 2 euro 
  • vrijwilligersprijs: 8 euro 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten