Ben Bender

Leiden: een stad van ontdekkingen (VOLZET)

Rony Beyens
daguitstap
do 6 jun 07.00 - 20.00
do 6 jun
07.00 - 20.00

Te land en te water, niet ver van huis.  

In Leiden is op ieder hoekje iets te ontdekken. Een rijke historie, de Leidse hofjes, honderden monumenten, de oudste universiteit van Nederland, 13 musea en een bruisende binnenstad. Varen door de Leidse grachten en verdwalen door de romantische steegjes. Niet voor niets is dit de Stad van Ontdekkingen. We worden er ontvangen met koffie/ thee en appeltaart om de dag te starten.  
 
Gidsen nemen ons daarna mee voor de Stads- en hofjeswandeling. Leiden telt maar liefst 35 hofjes. Wie nietsvermoedend een deur openduwt tussen twee huizen, kan zo ineens in prachtig groen staan. En elk hofje heeft weer een eigen verhaal.  
 
Ons uitgebreid warm middagmaal (soep van de dag, kippenschnitzel (vegetarisch alternatief op aanvraag beschikbaar) met aardappelgratin en champignonsaus, chocolademousse) nuttigen we op de boot tijdens de vaartocht op de Kagerplassen. De Kagerplassen zijn een van de grootste veenplassen van Nederland. De omgeving bestaat uit uitgestrekte weidelandschappen, tientallen molens en pittoreske dorpjes. Van op het water heb je een mooi uitzicht op deze bijzondere omgeving. Na deze vaartocht kan iedereen nog genieten van wat vrije tijd in Leiden om verder op ontdekking te gaan.  
 
We vertrekken stipt om 7 uur aan parking Stadspark (kruising Graatakker – Papenbruggestraat, Turnhout). Om 17.30 uur reizen we terug naar Turnhout, aankomst voorzien rond 20 uur.  

tarieven 

  • basisprijs: 88 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 72 euro
  • vrijwilligersprijs: 88 euro 
    (inbegrepen: koffie/thee met appeltaart, gids, boottocht met warme lunch)  

soort activiteit:
W. Bulach

Bekijk andere activiteiten