G. Lanting, via Wikimedia Commons

Historisch Antwerpen: de Meir en zijstraten

Kristin De Raeymaecker
daguitstap
ma 19 feb en do 22 feb
ma 19 feb
en
do 22 feb

De gevels van de Leysstraat en de Meir, pareltjes van eclecticisme, art deco en neoclassicisme, een kijkje in de Stadsfeestzaal en het Koninklijk Paleis. 

Zelden kijken we naar de gevels van de gebouwen langs de Meir wanneer we gaan shoppen, maar heb je de gevels van de Leysstraat en de Meir al eens goed bekeken? Daar zie je de meest prachtige details: pareltjes van eclecticisme, art deco, neoclassicisme en meer. Na deze uitstap stap je gegarandeerd anders over de Meir dan voorheen! We maken tijdens onze wandeling ook zijsprongetjes naar bezienswaardigheden op de Wapper, in de Eikenstraat, Twaalfmaandenstraat en Otto Veniusstraat. We werpen een blik in de Stadsfeestzaal en het Koninklijk Paleis op de Meir, en met wat geluk ook in het Rubenianum en de mooi gerestaureerde Beurs, waar het hart van de Antwerpse handel door de eeuwen heen klopte.   
 
Deze uitstap wordt op maandag 19 februari en donderdag 22 februari georganiseerd. Je kiest één van beide data. De uitstap maakt deel uit van een reeks van vijf uitstappen rond Historisch Antwerpen.  
 
We verzamelen om 8.50 uur aan het station van Turnhout, waar we samen de trein nemen naar Antwerpen. Elke deelnemer zorgt voor een eigen vervoersbewijs. Vrije lunch. Terugkeer in Turnhout wordt voorzien tussen 17 en 18 uur. 

tarieven

  • basisprijs: 19 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 4 euro
  • vrijwilligersprijs: 19 euro 
    (lunch en vervoersbewijs niet inbegrepen) 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten