Vasyatka, via Wikimedia Commons

Historisch Antwerpen: de Bourla en omgeving (VOLZET)

Kristin De Raeymaecker
daguitstap
ma 26 feb en do 29 feb
ma 26 feb
en
do 29 feb

De omgeving van de Bourla, een rijk verleden van sociale voorzieningen zoals het Maagdenhuis en het Sint-Elisabethgasthuis.    

Voor velen is deze kant van Antwerpen een grote onbekende, ten onrechte! We wandelen langs de Bourla, de Lange Gasthuisstraat, het Elzenhof, het Mechelse Plein en de Sint-Jorisbuurt en maken kennis met een omgeving waar zich vroeger al heel wat sociale voorzieningen bevonden: zo was het Sint-Elisabethgasthuis er al in de veertiende eeuw en Den Botaniek (de Plantentuin) hoorde daarbij. Het Maagdenhuis, een weeshuis voor meisjes, waarvan de binnenkoer meestal vrij toegankelijk is, kwam er in de zestiende eeuw. In de Kammenstraat is er nu de gemeenschap van Sant’Egidio die zich ontfermt over armen en kwetsbaren in onze maatschappij. 
 
Deze uitstap wordt op maandag 26 februari en donderdag 29 februari georganiseerd. Je kiest één van beide data. De uitstap maakt deel uit van een reeks van vijf uitstappen rond Historisch Antwerpen.  
 
We verzamelen om 8.50 uur uur aan het station van Turnhout, waar we samen de trein nemen naar Antwerpen. Elke deelnemer zorgt voor een eigen vervoersbewijs. Vrije lunch. Terugkeer in Turnhout wordt voorzien tussen 17 en 18 uur.  

tarieven

  • basisprijs: 19 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 4 euro
  • vrijwilligersprijs: 19 euro 
    (lunch en vervoersbewijs niet inbegrepen)

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten