Rita Dries

Turnhoutologie - vervolgcursus (GEANNULEERD)

Rita Dries en Gil Tack
lezingen en stadsbezoeken
di 3 okt 09.30 - vr 15 dec 16.00
di 3 okt
-
vr 15 dec
Vanaf 09.30

Een reis terug in de tijd dichtbij huis.  

Deze cursus werd geannuleerd. Ze zal opnieuw ingepland worden in het voorjaar van 2024. 

In deze 16-delige vervolgreeks wandelen we letterlijk en figuurlijk door de geschiedenis van het land van Turnhout. De gemeenten Merksplas, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout worden door enthousiaste specialisten aan u voorgesteld. Hun bijdrage wordt afgewisseld met boeiende volksverhalen over geneesheiligen, hekserij en over specifieke ontwikkelingen als nijverheid en bouwkunst in de Kempen. Hiervoor nodigen stadsgidsen Gil en Rita je graag uit.  
 
Je mag je verwachten aan een degelijk uitgewerkte cursus, rijk geïllustreerd met mooie foto’s en doorspekt met leuke anekdotes. Ook wie vorig seizoen niet deelnam, is in deze vervolgreeks van harte welkom!  
 
De lessen gaan steeds door op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 11.30 uur in de Warande. De daarop aansluitende wandelingen hebben plaats op vrijdagnamiddag van 14 tot 16 uur. Deelname aan de wandelingen is vrijblijvend, maar sterk aanbevolen want o zo boeiend!  
 
Tijdens de eerste les wordt een schema uitgedeeld met daarop de lesdata en locaties van afspraak. Iedere deelnemer zorgt in functie van de uitstappen voor zijn/haar eigen vervoersbewijs (indien de bus wordt gebruikt). Carpoolen of fietsen wordt aangemoedigd.  
 
De lesgevers brengen nog drukwerk mee en rekenen dit in de les rechtstreeks af met de cursisten.  

tarieven 

  • basisprijs: 94 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 19 euro 
  • plusprijs: 125 euro
  • vrijwilligersprijs: 85 euro

lessen op dinsdag 3, 17 en 24 oktober, 7, 21 en 28 november, 5 en 12 december.
uitstappen op vrijdag 6, 20 en 27 oktober, 10 en 24 november, 1, 8 en 15 december.

 

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten