Sanne Leenders

Stiftgedicht

Sanne Leenders
tweedelige poëzieworkshop
ma 6 nov 13.30 - ma 13 nov 16.00
ma 6 nov
-
ma 13 nov
Vanaf 13.30

Ontdek poëzie in alledaagse teksten. 

Schrijven is schrappen zeggen ze wel eens. Schrijven is schaven en sleutelen aan je tekst totdat je iets krijgt naar je zin. Maar wat geeft dit als je dit bij een bestaande tekst doet? Wat kan je dan schrappen en hoe kom je zo tot poëzie? Hoe schrijf je een stiftgedicht? 
 
Het stiftgedicht is een poëzievorm naar idee van de Amerikaanse schrijver Austin Kleon, die ze 'Newspaper Blackout Poems' heet. Hij publiceerde ze op zijn website en een bundel ervan verscheen in april 2010 onder de titel Newspaper Blackout.  
Ook stadsdichter Sanne Leenders schrijft wel eens een stiftgedicht en gaat graag samen met jullie op zoek naar de poëzie in oude boeken, reclameblaadjes, kranten of tijdschriften.  
 
De eerste sessie gaan we samen meteen aan de slag. Je hoeft niets mee te brengen. We proberen stiftgedichten te maken met verschillende soorten teksten. Ervaring met poëzie is geen vereiste, goesting om tussen de regels door te lezen is een plus! 
 
De tweede sessie gaan we kijken naar je huiswerk, misschien heb je nog materiaal thuis liggen of ben je teksten gaan lezen en ben je het geschreven woord anders gaan bekijken. Er is ook ruimte om verder te werken aan je eerdere stiftgedichten om ze ook mooi vorm te geven. 

tarieven

  • basisprijs: 14 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 3 euro 
  • plusprijs: 34 euro
  • vrijwilligersprijs: 13 euro

lesdata: 6 en 13 oktober

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten