Postcard edition Prevot Anvers

Historisch Antwerpen: in en rond het Steen (VOLZET)

Kristin De Raeymaecker
daguitstap
ma 25 sep en do 28 sep
ma 25 sep
en
do 28 sep

Deze daguitstap brengt je naar het Steen, de Burchtgracht, Pagaddertoren, de buurt rond het Vleeshuis en stadhuis en de kaaien.  

We beginnen onze reeks uitstappen hier, omdat de oudste sporen van de stad aan de Schelde werden aangetroffen rond de oude burcht, het Steen. Deze was het middelpunt van de kleine omwalde stad. Later kwam er een tweede omwalling en stadsuitbreiding tot aan de Vesten. De huizen waren nog van hout. Vanaf de veertiende eeuw werd er meer en meer in steen gebouwd, waardoor de concurrentie tussen de gildehuizen werd aangewakkerd. In de zestiende eeuw kreeg de stad een nieuwe vorm en een nieuw stadhuis. Wat is er nog over van de Middeleeuwen? Wat is het Vleeshuis nu? We bezoeken het gratis gedeelte van het Stadhuis en het Steen.  
 
Deze uitstap wordt op maandag 25 september en donderdag 28 september georganiseerd. Je kiest één van beide data. De uitstap maakt deel uit van een reeks van vijf uitstappen rond Historisch Antwerpen. Schrijf je voor de hele reeks in, dan geniet je een voordelige prijs.  
 
We verzamelen om 9 uur aan het station van Turnhout, waar we samen de trein nemen naar Antwerpen. Elke deelnemer zorgt voor zijn/haar eigen vervoersbewijs. Stap je op een andere plaats op? We verzamelen dan om 10.20u in de hal van het Centraal Station Antwerpen aan de grote trappen. Vrije lunch. Terugkeer in Turnhout wordt voorzien tussen 17 en 18 uur.  

tarieven

  • basisprijs: 19 euro 
  • UiTPAS met kansentarief: 4 euro 
  • plusprijs: 39 euro
  • vrijwilligersprijs: 19 euro
  • (lunch niet inbegrepen) 
  • pakketprijs: 76 euro (UiTPAS met kansentarief: 16 euro) (1 uitstap gratis)  

soort activiteit:
Aat van den Heuvel

Bekijk andere activiteiten