Jos van Meel

Experimenteel drukken zonder pers (VOLZET)

Jos van Meel
Kennismaking met monoprinting
do 9 nov 09.00 - do 30 nov 12.00
do 9 nov
-
do 30 nov
Vanaf 09.00

Maak op een eenvoudige, snelle en goedkope manier afdrukken met acrylverf. 

Maak in vier lessen kennis met verschillende monotype-technieken. Met lagen acrylverf op plastics, spiegelglas, aluminiumfolie en een gelliplate* maak je afdrukken op papier. Met resten van je afdruk maak je een collage op een concertinaboekje (accordeonboekje) dat we ter plaatse maken en een leuke herinnering aan de workshop is. 
  
Waardeloos materiaal zoals een takje, noppenfolie, touw, groente-netjes, ... gebruik je om structuren te maken, te stempelen of een spiegeldruk te maken. Ook het gebruik van stencils en sjablonen (kant-en-klaar of zelfgemaakt) behoort tot de mogelijkheden. 
  
Experimenteren is het hoofddoel. Al doende leer je materialen en technieken kennen. Drukken is een techniek die je vrijlaat jezelf te uiten.  
 
Met voorbeelden van monotype in de kunst krijg je een idee van de vele mogelijkheden. 
 
meebrengen: tafelbescherming, oude kleding of schort, plastic ringbandmapjes A4, stevige plastic zakjes A5, aluminiumfolie-rol, acrylverf, (een basis set) kwasten, waterbakje, sponsjes, wattenstaafjes, schaar, lijmstift, inktroller, tekenpapier A4 120 g en 200 g - zwaarder papier voor de collage, kopieerpapier, eventueel gekleurd papier, muziekpapier, vloeipapier, …, oude lappen, keukenpapier, materiaal uit de natuur en waardeloos materiaal (zoals een takje, noppenfolie, touw, groente-netjes, veren ..) 
 
* De gelliplate is zeer flexibele kunststofplaat met speciale eigenschappen, maar erg duur. In de les gebruiken we alternatieven. In de eerste les bespreken we hoe we een gelliprintplaat maken met goedkope middelen om mee aan de slag te gaan in de daaropvolgende lessen. 
 
extra materiaal bespreekt Jos in de les

tarieven

  • basisprijs: 28 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 6 euro
  • plusprijs: 48 euro
  • vrijwilligersprijs: 25 euro

lesdagen: 9, 16, 23 en 30 november

soort activiteit:

Bekijk andere activiteiten