Largo Polacsek

Aan de slag met emoties (GEANNULEERD)

HerstelAcademie Kempen
driedelige workshopreeks
vr 1 dec 13.30 - vr 15 dec 16.00
vr 1 dec
-
vr 15 dec
Vanaf 13.30

Door beleving van emoties naar herstel en bewustzijn. 

We gaan aan de slag met expressievormen die afgestemd zijn op de deelnemers. Mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of die overgevoelig zijn voor externe prikkels, krijgen met deze methodes gedurende drie sessies inzichten en suggesties aangereikt om hier anders mee om te gaan dan enkel met medicatie, therapie, praten, mediteren, ...  
 
In drie workshops wordt gewerkt met suggesties en aanmoedigingen om via een ‘tijdslijn’, via schrijven, tekenen en schilderen tot inzicht en herstel te komen. Dit biedt geen garantie op direct resultaat, zeker niet als het blijft bij een éénmalig experiment. Men wordt gestimuleerd om hier achteraf zelf mee door te gaan. Daarnaast wordt ook gewerkt met klanken: dit betekent méér dan een ontspannend muzikaal intermezzo. De vier basisemoties komen via klanken aan bod: angst, verdriet, vreugde en boosheid. Multiklanken en bewegingsexpressie zorgen voor fysieke impulsen die inwerken op lichaam en geest, waardoor een beter evenwicht kan ontstaan.  
 
meebrengen: notitiemateriaal, tafelbescherming, eventueel tekengerief  

tarieven 

  • basisprijs: 21 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 4,50 euro
  • plusprijs: 41 euro
  • vrijwilligersprijs: 19 euro

lesdagen: vrijdag 1, 8 en 15 december 

soort activiteit:

Over de lesgevers:  
 
GUY VAN DER BORGHT heeft ervaring als patiënt in de geestelijke gezondheidszorg en heeft een ‘Belevingsmap’ uitgewerkt, klaar om toe te passen in groepen die met herstel en bewustwording bezig zijn.

JEF HOUBRECHTS is als maatschappelijk werker jarenlang professioneel actief en als vrijwilliger in zelfhulp- en ontmoetingsgroepen. Hij startte begeleidingswerk bij poëzieschrijvers en in psycho-sociale contactgroepen, evolueerde naar relaxatietechnieken en ‘multiklanken’, om te komen tot de oprichting van een praatgroep West-Limburg van vzw UilenSpiegel in 2018. 

Bekijk andere activiteiten