regiedergebouwen.be

Bezoek KMSKA en Justitiepaleis in Antwerpen (volzet)

André Thys en Jeannine Meeus
Daguitstap
do 20 apr - vr 2 jun
do 20 apr
-
vr 2 jun

We komen rond 8.30 uur samen in het Centraal Station van Antwerpen waarna we met de tram naar de Bolivarplaats gaan. In het Justitiepaleis krijgen we uitleg over recht en rechtspraak en de mogelijkheid tot het bijwonen van een rechtszitting. Ook komt de architectuur van dit icoon aan bod. 

’s Middags verplaatsen we ons te voet richting het KMSKA, waar in de buurt voldoende mogelijkheden zijn voor een vrije lunch.  

Na het middagmaal bezoeken we het vernieuwde KMSKA, dat in 2022 terug de deuren opende na vele jaren verbouwen. We laten ons verwonderen en inspireren door een gids van het KMSKA die ons doorheen zeven eeuwen kunst loodst in een prachtig gebouw. Een rondleiding langs de toppers en verborgen parels. Na het gidsen hebben we nog even de tijd om in het vernieuwde museum zelf op ontdekking te gaan. 

Te voet (of met de tram) keren we rond 17 uur terug naar het Centraal Station om de trein huiswaarts te nemen.  

Tijdens deze uitstap wordt er minimum 2 kilometer gewandeld (4,5 kilometer indien je aan het eind van de dag ook te voet terug naar het station wandelt).  

We verzamelen om 8.30 uur aan het Toeristenloket (1ste verdieping) in Centraal Station Antwerpen (aan het standbeeld met de Hand). Degenen die met de trein uit Turnhout vertrekken, kunnen om 7.21 uur gezamenlijk de trein naar Antwerpen nemen. Wie uit Geel vertrekt, kan daar de trein nemen om 7u31, samen met André. Ieder zorgt voor zijn/haar eigen trein- en tramtickets.  

  • basisprijs: 46 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 23 euro 
    inbegrepen: inkomgeld en gidsen (treinticket en lunch voor eigen rekening) 

soort activiteit:
éénmalig

Bekijk andere activiteiten