vrt.be

Antwerpse Haven en dorp Doel (volzet)

Rony Beyens en Lief Geudens
Daguitstap
di 28 mrt 07.15 - 19.30
di 28 mrt
07.15 - 19.30

Een wereld apart dicht bij huis. 

De hele dag worden we ondergedompeld in de wereld van de Antwerpse Haven. Als één van de grootste havens wereldwijd gebeurt daar 24/7 een hele boel. Wij starten onze dag in het Museum van de Belgische douane. Achter ieder voorwerp, document en iedere foto schuilt een verhaal: over inventieve geesten en speurneuzen, over fraude en haar bestrijding, over kat- en muisspelletjes, over harde confrontaties. In het museum vertellen de gidsen ons er alles over. 
 
Daarna rijden wij met de bus en in gezelschap van een havengids rond de verschillende dokken en bedrijven. Cijfers en feiten leren ons dat dit wereldbusiness is. 
 
‘s Middags nuttigen we onze gezamenlijke lunch in een typisch havencafé. Wij zitten tussen de havenarbeiders en truckers. Een aparte wereld die je zeker een keer moet beleven. Op het menu staat een voorgerecht, stoofvlees of vol-au-vent met frietjes, nagerecht, koffie/thee (andere dranken zijn voor eigen rekening).  
 
In de namiddag wandelen we in het verlaten dorp Doel met deskundige uitleg van lokale gidsen. De vraag of Doel nu gaat verdwijnen of blijven, zal daar misschien beantwoord worden. 
 
De bus vertrekt stipt om 7.15 uur aan parking Stadspark (hoek Graatakker en Papenbruggestraat in Turnhout). Vertrek in Doel om 17.30 uur, aankomst in Turnhout voorzien om 19.30 uur.  

  • basisprijs: 54
  • UiTPAS met kansentarief: 27 euro 
    inbegrepen: bus, museumbezoek, verschillende gidsen en uitgebreide lunch.  

soort activiteit:
éénmalig

Rony Beyens

Bijleren en gezellig samen zijn, ideale combinatie.

Meer over Rony Beyens

Bekijk andere activiteiten