DINAMO

Repair Café

handige vrijwilligers
circulaire economie
wo 28 sep - wo 31 mei
wo 28 sep
-
wo 31 mei

29 maart stellen we een zadenbibliotheek op. Kom langs en ruil je favoriete bloem- of groentezaden. Vergeet ze niet te labelen.

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een koffiezet of stofzuiger die niet meer werkt, een jeansbroek met een gat in? Kom er mee naar ons Repair Café! 

Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Deskundige naaisters, elektriciens en handige Harry’s helpen je bij het repareren of geven het juiste advies. Twee vliegen in één klap: je neemt de gemaakte stofzuiger of jeans weer mee naar huis en je hebt misschien genoeg geleerd om het de volgende keer zelf te repareren. 

Er is telkens een weggeefkraam waar je gratis spulletjes vindt die voor iemand anders geen waarde meer hebben, maar die jij nog wel kan gebruiken. Heb je spullen te geven? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op woensdagnamiddag. Klein huishoudelijk materiaal, klein elektro, servies, speelgoed, boeken, cd’s en kleding zijn welkom. Meubels kan je niet bezorgen.

Op zondag 20 november is er een speciale editie van het Repair Café. Dan staan kinderen centraal omdat het dan Kunstendag voor kinderen is in de Warande. Kinderen leren tijdens dit Repair Café zélf hun spullen te herstellen. We leren echte reparateurvaardigheden, met begeleiding. Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. 

Heb je speelgoed te geven of is je kinderfiets te klein? Dan kan je ze meebrengen naar de Warande op deze zondagmiddag voor de weggeefkraam

  • weggeefkraam: gratis
  • repair: vrije bijdrage
  • data: 29 maart, 26 april en 31 mei

soort activiteit:
éénmalig

Bekijk andere activiteiten