Zingeving bij herstel

Walter Krikilion
tweedelige cursus
ma 23 mei 19.30 - ma 30 mei 21.30
ma 23 mei
-
ma 30 mei
19.30 - 21.30
 • ma 23 mei
  -
  ma 30 mei
  19.30 - 21.30
  Cultuurhuis de Warande, Turnhout
  Terraszaal

In de complexe wereld waarin we leven, worden we meer dan ooit uitgedaagd om aan onszelf te werken. Om betekenis te geven aan wat er gebeurt in ons leven en ons levensverhaal te schrijven. Om een bepaalde kijk op het leven te ontwikkelen die bijdraagt tot herstel en veerkracht. Om goed te leren kijken naar ‘wat ertoe doet’ in ons leven.

In zijn boek ‘Zingeving bij herstel’ gaat lesgever Walter in elk hoofdstuk in dialoog met een gesprekspartner die ‘iets heeft’ met een bepaald thema. Hij geeft eerst een korte presentatie van het boek over deze kernkwaliteiten en basisattitudes die helpen om te werken aan zingeving bij herstel. Concreet: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van herinneringen in je levensverhaal, de omgang met schuldervaringen, kwetsbaarheid als kracht, tochtgenootschap, zorg als gedeeld gegeven, verbondenheid en ruimhartigheid.

Tijdens de eerste sessie zoomen we in op de plaats van herinneringen in ons levensverhaal, zowel positieve als negatieve, vanuit de vraag ‘Hoe geef je ze een plek?’. Tijdens de tweede sessie staan we stil bij de plaats van schuldervaringen in ons leven en hoe we er herstelgericht kunnen mee omgaan.

soort activiteit:
korte reeks

Bekijk andere activiteiten