Museum Huis Doorn

Doorn: Bomenmuseum Gimborn en Huis Doorn

Julien Stiévenart en Paul Koop
daguitstap
di 24 mei 07.45 - 19.00
di 24 mei
07.45 - 19.00

In de voormiddag brengen we een gegidst bezoek aan het Nationaal Bomenmuseum Gimborn dat een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld bezit. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het arboretum probeert deze planten voor de toekomst te bewaren, voor publiek en wetenschap. Het werd in 1925 gesticht door Max Th. Von Gimborn en is vandaag in het bezit van de Universiteit van Utrecht.

Na de gezamenlijke broodjeslunch in de Oranjerie brengen we een gegidst bezoek aan het Huis Doorn. Keizer Wilhelm verbleef hier in ballingschap tot aan zijn dood. Om Huis Doorn te kunnen inrichten, kreeg Wilhelm II de toestemming om een selectie te maken uit de inboedels van zijn vele paleizen in Duitsland.

Kasteel Doorn of Huis Doorn genaamd ligt op de Utrechtse heuvelrug. Vanaf het midden van de 16de eeuw werd het een Ridderhofstad, een grond waarop zich de woning met bijhorende gebouwen bevindt van een ridder die deel uitmaakt van een Ridderschap. Deze kwalificatie was een voorwaarde voor vrijstelling van belasting.

Aansluitend kan je zelf een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Rol van Nederland in de 1ste wereldoorlog’, wandelen in het park of genieten van een drankje op het terras van de Oranjerie.

In de bus zal Paul Koop meer verstellen of de geschiedenis van de omgeving.

  • basisprijs: 59 euro
  • UiTPAS met kansentarief: 27,50 euro
    inbegrepen: bus, gidsen, koffie/thee, broodjeslunch + 1 niet-alcoholisch drankje
    zonder lunch 45 euro – UITPAS 22,50 euro

soort activiteit:
éénmalig

vertrek om 7.45 uur parking Stadspark (hoek Graatakker – Papenbruggestraat, Turnhout)

Paul Koop

De nieuwsgierige reiziger kan het verleden eenvoudig ervaren.

meer over Paul Koop

Bekijk andere activiteiten