• Facebook
  • Instagram
  • Vrijwilliger worden
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • FOTO'S EN FILMPJES
  • Brochure Dinamo
Seizoensbeeld Dinamo
CULTURELE DIVERSITEIT

Culturele Diversiteit
Anderstaligen kunnen bij DINAMO hun Nederlands oefenen. Ze kunnen tevens deelnemen aan het volledige aanbod, om hen wegwijs te maken in deze brochure gebruiken we taaliconen.

Waar mogelijk nodigen wij hén uit om ons iets te leren over de cultuur van hun thuisland. Als vrijwilliger leren zij ons hun taal, dansritmes of kookkunsten.

Praatpunt
Bij Praatpunt kunnen anderstaligen Nederlands oefenen in kleine groepjes. Vrijwilligers brengen een gesprek op gang en stellen vragen. Ze dagen mensen uit om veel te praten en actief deel te nemen aan de gesprekken. Anderstaligen kunnen zelf onderwerpen aanbrengen, zo kunnen ze een oudercontact voorbereiden of een winkelmoment oefenen

Praatpunt zoekt vrijwilligers
Kan jij makkelijk een gesprek op gang brengen, kan je goed luisteren en heb je geduld met mensen die onze taal leren? Dan zoeken we jou! Praatpunt gaat door op maandag van 19 tot 21 uur en op dinsdag van 13 tot 15 uur in de Warande. Ben jij af en toe vrij op één van deze momenten?

Stuur een mailtje naar dinamo@warande.be of lotte.sommen@warande.be

Iedereen is welkom bij DINAMO maar voor sommigen is de drempel toch te hoog. Met de projecten Knipoog, Omgaan met je Buren en Avonduren proberen we ook mensen met een licht-mentale handicap, allochtonen en mensen die overdag geen vrije tijd hebben te laten kennismaken met ons aanbod.

Zo komt DINAMO tegemoet aan de diversiteit van mensen in onze samenleving. Door extra aandacht voor deze moeilijker bereikbare doelgroepen, krijgen zij kansen om te proeven van het brede aanbod. Ook naar ons trouw publiek toe vinden we het belangrijk om die openheid na te streven. Het maakt mensen vertrouwd met ‘anders zijn’ en neemt vooroordelen weg.